Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Σαρδέλες τηγανητές

Υλικά
1 κιλό σαρδέλα

















Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι-ρίγανη
Λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες. Στραγγίζουμε καλά τα ψάρια.Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη. Σε μία σακούλα, βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μία-μία τις σαρδέλες. Κλείνουμε την σακούλα και την κουνάμε ώστε να αλευρωθούν όλες οι σαρδέλες.

















Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις σαρδέλες, αφού πρώτα έχει ζεσταθεί καλά το λάδι.

















Σε 3-5 λεπτά βγάζουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

















Τις σερβίρουμε αμέσως με λεμόνι και μαϊντανό.
Προαιρετικά συνοδεύεται με ούζο, σκορδαλιά και ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
                                                                                                                                   
Συμβουλή
Για να είναι τα ψάρια τραγανά, θα πρέπει να βάζετε μία-μία την σαρδέλα στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του ελαιολάδου. Να τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο. Αν σας δοθεί η ευκαιρία, να αγοράσετε ψάρια από την παραλία, ρωτήστε αν μπορεί ο ψαράς να καθαρίσει τα ψάρια με θαλασσινό νερό. Δίνει μία ανεπανάληπτη γεύση στα ψάρια.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us