Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
250 γρ. φρυγανιές
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φέτα τυρί
2 αυγά
2 μέτρια κρεμμύδια
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι άνηθος
½ ματσάκι δυόσμος
Αλάτι-πιπέρι
4 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το φλούδι. Στην συνέχεια τα τρίβουμε στο ρεντέ.

















Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
 


 Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.



















Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι και τις αλεσμένες φρυγανιές.



Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 2 αυγά, την φέτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ένας χυλός.




Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού έχει ζεσταθεί το ελαιόλαδο, με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί στο τηγάνι. 
 


















Περιμένουμε 4 λεπτά και με μία τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


















Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι.



Συμβουλή
Μην βάζετε πολλούς κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι, γιατί πέφτει η θερμοκρασία και δεν θα ψηθούν καλά.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα


1 σχόλιο:

Follow Us