Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
4 φλυτζάνες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνα τσαγιού γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 μέτρια κολυκυθάκια
1 κρεμμύδι
2 αυγά
200 γρ. κασέρι
200 γρ. φέτα  τυρί
Μαγιά
Δυόσμο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, την μαγιά, το γάλα και το βούτυρο.

















Προσθέτουμε το αλεύρι και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

















Πρέπει το μείγμα να φουσκώσει για να είναι έτοιμο.
















Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο ρεντέ, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
















Προσθέτω τα αυγά, το κασέρι, την φέτα, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.

















Ανακατεύω καλά το μείγμα, και το βάζω σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζω με κασέρι προαιρετικά από πάνω. Και το ψήνω στο αερόθερμο για 1 ώρα.

















Η πίτα θα πρέπει να γίνει ροδοκόκκινη για να είναι έτοιμη.

























Περιμένετε να κρυώσει και σερβίρετε.



























Συμβουλή
Μοιράστηκα μαζί σας την παραδοσιακή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι η συνταγή που έμαθα από την μητέρα μου.  Είναι μία πεντανόστιμη πίτα που αξίζει να την κάνετε. Το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής είναι ένα. Θα πρέπει το νερό να είναι χλιαρό για την μαγιά, διαφορετικά θα "καεί" η μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα. 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us