Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Μελιτζάνες με κιμά (παπουτσάκι)

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες 
















750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
















2 σκελίδες σκόρδο 
4 ώριμες ντομάτες 
Μαϊντανός

Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε τον κιμά
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.


















Προσθέτουμε τον κιμά, το αφήνουμε να σωταριστεί για 5 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες ντομάτες. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Προσθέτω τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.


















Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι τη φλούδα. Στην συνέχεια κόβουμε στα δύο την κάθε μελιτζάνα.

















Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι για τηγανιστούν ελαφρώς για 2 λεπτά περίπου η κάθε πλευρά. Αφού τηγανιστούν, βάζουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο ελαιόλαδο.
















Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί.
















Βάζουμε σε κάθε μελιτζάνα κιμά και από μία φέτα ντομάτα.













Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.














Συμβουλή
Το φαγητό αυτό είναι άκρως καλοκαιρινό. Μπορείτε όμως να βάλετε μελιτζάνες στην κατάψυξη σας και να το κάνετε κατά την διάρκεια του χειμώνα. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο, για να αποφύγετε το τηγάνισμα.
Μην ξεχάσετε όμως να βάλετε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην είναι λαδερό το φαγητό.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us