Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Αυγά με ντομάτες (στραπατσάδα)

Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά

















4 ώριμες ντομάτες
150 γρ. φέτα
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις ντομάτες.





Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τις πολτοποιημένες ντομάτες και αφήνουμε την σάλτσα ντομάτας να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
















Χτυπάμε τα αυγά καλά με ένα πηρούνι.


Αφού έχουν φύγει τα υγρά της σάλτσας βάζουμε μία κουταλιά της σούπας σάλτσας στα αυγά και τα ανακατευούμε καλά.
















Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά στην σάλτσα και με ένα πηρούνι ανακατεύουμε γρήγορα. 

















Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά (προαιρετικά), μία φέτα τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά.














Συμβουλή
Η γνωστή σε όλους μας στραπατσάδα είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό και άκρως καλοκαιρινό. Εκμεταλλευτείτε τις ντομάτες την καλοκαιρινή περίοδο και φτιάξτε ένα νόστιμο φαγητό για την οικογένειά σας. Το μυστικό είναι να ψηθούν τα αυγά σε μέτρια θερμοκρασία για να μην καούν.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us