Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Ατζέμ πιλάφι (παραδοσιακή συνταγή)

Υλικά
2 φλυτζάνες τσαγιού κριθαράκι
1 φλυτζάνα τσαγιού ρύζι (τύπου μπονέτ)
½ φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
7 ½ φλυτζάνες τσαγιού νερό
Αλάτι-πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. 
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σωτάρουμε 5 λεπτά. 


















Προσθέτουμε το ρύζι και τα σωτάρουμε για 3 λεπτά.
















Ταυτόχρονα, σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό, ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού βράσει το νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή θερμοκρασία, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. 
















Στην συνέχεια το αποσύρουμε από την κουζίνα και βάζουμε μία καθαρή πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και πάνω από την πετσέτα το καπάκι της κατσαρόλας. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μπούκοβο.













Συμβουλή
Μοιράστηκα μαζί σας την παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή ατζέμ πιλάφι. Μπορείτε να σερβίρετε σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Σας συμβουλεύω να κάνετε το κόλπο με την πετσέτα γιατί θα απορροφήσει όλα τα υγρά.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us