Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Μύδια τηγανητά

Υλικά
1 κιλό μύδια
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα βγάζουμε από το κέλυφός τους. Τα πλένουμε καλά με νερό και λεμόνι και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα μύδια και αφού έχει ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε λίγα μέσα στην κατσαρόλα για να τηγανιστούν σε δυνατή  θερμοκρασία.

Περιμένουμε 5 λεπτά περίπου και στην συνέχεια τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά με λεμόνι.
























Συμβουλή
Ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι και ούζο. Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει μύδια σε διάφορες συνταγές; Προσοχή όμως να είναι φρέσκα.  Επίσης είναι σημαντικό να τα στεγνώσουμε καλά πριν τα αλευρώσουμε και να μην βάζουμε πολλά μύδια μέσα στην κατσαρόλα για να μην πέσει η θερμοκρασία και βράσουν.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us