Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Ψητό με πατάτες στο φούρνο

Υλικά
2 κιλά αρνί ή κατσίκι
1,5 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση μικρές)
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Λεμόνια


Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.


Καθαρίζουμε τις πατάτες ολόκληρες σε περίπτωση που είναι μικρές, διαφορετικά σε μέτρια κομμάτια. Τηγανίζουμε τις πατάτες (με 1/2 φλυτζάνι λάδι) μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυώσουν τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας πάνω στις πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη στο κρέας και μισό ποτήρι νερό και το βάζουμε στο φούρνο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και κατά διαστήματα ελέγχουμε το φαγητό. Εάν έχει ψηθεί, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
 Σερβίρουμε το ψητό μας με κρασί της αρεσκείας μας.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ταψί να χρησιμοποιήσουμε γάστρα. Οπότε δεν θα χρεαστεί να βάλουμε αλουμινόχαρτο.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us